google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Vi fick besök av polisen google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

lördag 18 juni 2011

Vi fick besök av polisen

Gendarmeriet - dvs. kriminalpolisen - knackade på vår dörr i morse. Det hade varit inbrottsförsök hos vår lilla butik i natt. Någon hade försökt ta sig in med hjälp av en skruvmejsel, men inte lyckats. Det kan ju inte ha varit några proffs eftersom det bara finns lite mat och dryck att stjäla i butiken. Polisen ansåg det emellertid vara viktigt nog för att genomföra operation dörrknackning i hela centrala byn för att höra om vi observerat något under natten.

Härom dagen fick vår vän konstnären i Villemajou besök av tjuvar som stal hans dator och kamera. De tog sig in genom ett fönster. Han var mest bedrövad över att bilder på alla hans konstverk blev stulna och givetvis hade han ingen backup. Även detta utreds av polisen. Stölden av våra tre säckar kattsand för en tid sedan kändes lite futtigt i jämförelse, men det tog vi med fattning och tyckte det mest var lite patetiskt.

Det verkar som det går omkring "samlare" i byarna under nattens timmar och tar hand om allt som "glömts" ute eller lämnats obevakat. Troligen dyker sakerna upp på någon loppmarknad i byarna omkring så småningom. Undrar hur man skall reagera om man hittar något man känner igen.

Inga kommentarer: