google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Dagen efter google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

lördag 25 juni 2011

Dagen efter
Igår hade vi den traditionella midsommarfesten. 14 personer av flera nationaliteter på vår terrass. Fransmän, amerikaner, skottar, engelsmän och så vi då. Det är intressant att se hur främmande vår mat är för utlänningar. Dom äter knäckebröd utan smör, lägger sillen på mackan, kämpar med osthyveln eftersom dom inte vågar ta i osten (engelsmän) och beter sig allmänt bakvänt. För amerikaner i Frankrike är osten ett problem - dels är den ju inte pastöriserad, vilket är farligt i USA, dels äter dom ost till drinken före maten och tycker det är konstigt att ha den efter maten.

Vi bjöd bara på en sill och tre laxar - koriandergravad, hemrökt och grillad med respektive såser samt nypotatis. Dom sa att det var gott och allt gick åt så det var nog lyckat. Hur som helst hade alla trevligt och pratade varandras språk fullständigt obehärskat.

Nu kopplar vi av på stranden efter gårdagen. Över 30 grader och sanden är så varm så man bränner sig till och med på de korn som kommer in i skorna. Det är massor av folk här men ändå är stranden bara fylld till 10 %. Den år enorm!

Jag vet inte vad det beror på, men det surrar olika öststatsspåk runt omkring oss. Dom verkar ha funnit den här delen av Frankrike. Man kan undra vad det betyder för framtiden.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Narbonne,Frankrike

Inga kommentarer: