Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

måndag 13 september 2010

Solenergi i valtider

Solen skiner i Göteborg idag igen och det är metrologiskt definitionsmässigt fortfarande sommar - dvs. över 10 grader som dygnsmedeltemperatur. I morgon blir det emellertid ruskväder. Jag tog en promenad ned till Operan, gästhamnen och det nya Göteborgshjulet som man hyrt som avslutning på axeln Avenyn - Östra Hamngatan. Jag besökte Skattemyndigheten för att höra om jag hade några skulder som jag inte visste om. Att sitta i väntrummet där är en mycket multikulturell upplevelse - där hör man tungomål från alla delar av världen. Jag var en av dom få svensktalande och själv ut/invandrad till ett annat land. Jag kände mig som en bland alla dessa globaliserade personer.

På vägen upp genom sta'n stannade jag och tjuvlyssnade på en ung valarbetare för Centerpartiet som fick den svåra frågan om hur C står i kärnkraftfrågan av en jämnårig. "Vi har alltid varit mot kärnkraft men vi är ju i regeringsallians med några partier som gillar kärnkraft nu så vi måste ligga lågt där", blev svaret. Själv tycker jag frågan om kärnkraft är svår, men svaret säger något om dagens politiker. Om man som C tydligen är, enligt denne unge blivande politikerpamp, övertygade om att kärnkraft är så oerhört farlig och att vi lämnar över en tickande bomb till våra barnbarn så undrar man vilken moral man har om man accepterar detta med öppna ögon bara  för att få sitta i en regering.
Skicka en kommentar
Gadgeten innehöll ett fel