Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

söndag 8 maj 2011

I sällskap med näktergalar


Det är varmt - 23 grader, klockan är 8 på kvällen och det är vindstilla. Vi tar första promenaden sedan vi kom hem från USA-resan. Vallmo, knölklockor, orkideer och mängder av andra blommor lyser upp fälten av vildhavre och andra vilda sädesslag som omedelbart invaderar varenda teg där man rivit upp gamla vinstockar. Rosenbuskar och tamarinder blommar, vinet blir grönare och grönare och mandelträden och körsbären har massor av kart. Under hela promenaden följer oss en ljudridå av sjungande näktergalar och i väster hoar en gök enformigt.

Efter bara några hundra meter stod jag på öronen när jag inte såg mig för utan trampade i ett hål i vägen. Lyckligtvis klarade jag mig utan några blessyrer och kunde fortsätta promenaden. Kanske var jag lite däven och tung efter en utsökt middag på terrassen med kalvstek, pressgurka och en utsökt efterrätt på mangopuré smaksatt med kardemumma och vit rom.

Idag har jag köpt två uppsättningar bouleklot på loppmarknaden i Narbonne Plage dit vi gjorde en utflykt. I morgon skall vännen Eva ta målerilektioner hos en konstnärinna från Nya Zeeland som vi känner. Hon har tränat i flera dagar för att inte göra bort sig, men det är ingen risk.
Skicka en kommentar