Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

söndag 27 mars 2011

Hjälp Emiliano Rädda havet

Emiliano Aguilar Granath snart 8 år har startat Facebookgruppen "Rädda Havet, Save the Ocean, Salvemos el Mar" där han samlar och sprider information om sitt stora intresse och engagemang. Alla som vill stödja hans arbete är välkomna att läsa och lära sig.

Mindre trevliga saker som händer på vår hemmafront är att Nationella Fronten med Jean-Marie Le Pens dotter Marine Le Penn i spetsen firar framgångar i Frankrike. Hon förväntas få framgång i presidentvalet. När man lyssnar till människors argument så är dom detsamma som i Sverige: "Eftersom de andra partierna inte vill tala om invandrarfrågorna så röstar man på det parti som gör det". Det verkar vara en konstig logik att rösta på en extremkandidat bara för att man inte gillar hur en viss fråga behandlas oavsett lösningar som presenteras. Kanske fransmännen - och svenskarna - skulle erinra sig att det var så Adolf Hitler kom till makten. Man kanske skulle vända på det gamla ordspråket om barnet och badvattnet och säga att: "Man bör inte fånga matfisk i förgiftat vatten" även om vissa partier "Fiskar i grumligt vatten".

Skicka en kommentar