google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Champis har varit hos doktorn google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

torsdag 17 mars 2011

Champis har varit hos doktorn

Champis har hjärtfel fick vi veta idag av veterinären. Det är så sorgligt! Nu skall han medicinera under en vecka så får vi se hur det utvecklar sig. Vi märkte det genom att han ofta hostar, magrar och dessutom förlorat sin dominans över sin bror. För närvarande är han sur på mig eftersom jag måste tvinga i honom medicin fyra gånger om dagen. Nu är det faktiskt värst för mig eftersom han har mycket vassare klor än jag har.

Det är väldigt sorgligt, men vi hoppas det går att medicinera mot det eftersom han bara är 10 år och det är ju ingen ålder på en katt. Lyckligtvis finns det bra veterinärer och inte kostar det särskilt mycket heller så vi har gott hopp om att han skall blir bättre och inte få några men som påverkar hans liv alltför mycket.

Nu har det regnat i nästan en vecka och ytterdörrarna har svällt så det knappt går att öppna och stänga. Vinodlarna är glada, låga åkrar är översvämmade, byn Cuxac d'Aude är som vanligt under vatten och floden Orbieu ser ut som Mississippi. Så illa som 1999, när Boutenac var en ö i en omkringliggande sjö, blir det nog inte ändå. Vi har fortfarande el, telefon och internet och barometern stiger så det blir nog snart bättre.

Växterna på terrassen växer så det knakar eftersom det är varmt. Det nya blåregnet har fått massor av knoppar liksom vår klätterros. Det gamla blåregnet kommer att få enorma mängder klasar i år så det blir nog spektakulärt om någon vecka eller två.

3 kommentarer:

Eva sa...

Stackars liten katt! Hoppas att han snart är pigg igen, ge honom ett par extra räkor fån mig.....mjauuuuuuu

Unknown sa...

Förstår att ni oroar er för Champis. Var det 9 liv en katt har? I så fall har han ju många år kvar.
Vad dörren beträffar, inoljning kanske hjälper.
Är riktigt avundsjuk på blåregnet. Hade ett i 5 år, men fick det aldrig att blomma. Men, man kan ju inte få allt.

Jan Granath sa...

Han är redan piggare, men får nog äta hjärtmedicin resten av sina liv.