google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Det är helt OK att bli folkpensionär google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

söndag 6 mars 2011

Det är helt OK att bli folkpensionär

Frukost

Dagen började med frukost helt värdig en nybliven folkpensionär. Champagne, färska franska jordgubbar och annan frukt samt en liten sandwich med foie gras. Kaffe serverades i Bersåkopparna som min  mor köpte vid tiden och sparat oanvända ända sedan dess - numera i min ägo.


Jag har också fått presenter och gratulationern så jag är alldeles överväldigad. Upplevelsepaket på Hagabadet i Göteborg för oss båda, goda rökverk, fantastiskt fina böcker om släktforskning - den vackra boken om Persbo i Dalarna samt Släktkalenderna 2010 -  samt champagneglas, tofflor och mycket mer, samt massor av hälsningar via email, telefon, StayFriends, Plaxo, Facebook, Skype och vanlig postbefordran. Dessutom har min fru lyckats boka in strålande solsken och 20 graders värme så vad kan man mer begära.

Dessert
Lunchen för oss två blev på vår favoritrestaurang i Narbonne, Le Petit Comptoire, som aldrig gör oss besvikna. Den traditionella lunchen med våra grannar får vänta eftersom en av dom är i Lyon. Nästa helg blir det emellertid lunch på Casinot i Port La Nouvelle, dock utan spel och dobbel, men fantastisk mat och fin utsikt över fyren, stranden och hamninloppet.

Efter lunchen idag tog vi en långpromenad på stranden i Narbonne Plage. Det var fullt av folk, segelbåtar och lekande barn i värmen.

Tack alla för att ni gjort min födelsedag minnesvärd - Sara, Gustavo, Emiliano & Mateo, David & Jessika, Johanna, Per & Hjalmar, Maywor, Fredrik, Christer, Mimi & William, Åsa & Robert, Jan & Gia, Eva, Kinna, Anita, Annette, Arne, Rose-Marie, Annette och Eveline, Tom & Janis, Bobby-Jo & John, samt de gamla skolkamraterna och barndomsvännerna Ingrid, Gun-Brith, Carl-Göran, Solveig, Johnny, Jan, Jan, Marianne, Gunnar och Elisabeth. Om några grattningar dyker upp efter detta så får dom känna sig omnämnda också. Tack än en gång alla.

En väldigt praktisk födelsedagspresent är också att det verkar som om RyanAir från de 15/4 kommer att flyga mellan Beziers och Paris Beauvais fyra dagar i veckan. Till Paris Beauvais kommer man både från Skavsta och Göteborg, vilket gör att våra vänner kan åka till en flygplats "nära oss" som det heter.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Födelsedagsfrukosten ser precis så mysig ut som jag hade föreställt mig!
Men vilka läckerheter serverades du till supén?
Det låter bra med det nya flyget från Paris, känner mig riktigt sugen på att få träffa er igen.
Kram
Anita

Jan Granath sa...

Hej Anita
Efter en sådan lunch har man ingen ork för middag - bara lite rester från morgonen.
Du är så hjärtligt välkommen, men jag skulle rekommendera framåt hösten när det lugnat ned sig lite här.

Saga sa...

Hej igen, ett tag sedan senast.
Men jag har följt bloggen, alltid intr. o roligt..
Nu är vi här nere till 22/3, om ni har tid o lust skulle det vara roligt att ses.
Hos oss, på lunch ngn stans, eller hos er.
Inte så långt från Olonzac.
MVH

Anne / Jag som har bloggen som aldrig kommer igång ..av olika skäl.

Jan Granath sa...

Hej Anne
Det låter trevligt. Jag har ett förslag, men skicka ett mail på adressen som står under min profil så kan vi komma överens om något.
Mvh
Jan