google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Att konsumeras med moderation! google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

torsdag 31 januari 2013

Att konsumeras med moderation!Idag testar jag tre mycket trevliga nyheter. Det är en mycket intressant produkt från den senaste skörden i USA, en nygammal upplevelse från väldens mest prestigefyllda producent samt en mycket intressant produkt från gamla Sverige.

Det är det fina tobakshuset Marlborough där den senaste årgången med Virginiatobak just kommit i handeln. Den vi provade var filterversonen som inte har riktigt den kraft och inte ger den fyllighet som den traditionella ziggen ger, men ändå har den typiska hösmaken som är så typiskt för märket. Kanske är den nya årgången något torrare i röken än förra årets version, men den har en fin bränd avslutning, speciellt om man röker den ända in på filtret.

Vår andra upplevelse var en mycket fyllig handrullad cigarr från Cuba. Det finns inte mycket att säga om denna kung/drottning bland cigarrtillverkare. Vi provade en Montecristo no 2 som hade precis den rundhet och en viss sötma, som en riktig fin kubansk cigarr skall ha. Kanske just vårt exemplar vad något hårt rullad, men det stärker bara lungorna.

Slutligen har den fina svenska tillverkaren av snus kommit ut med en ny smak, som man kallar Kalles. Den är framställd genom att man blandar torkade, rökta romkorn från stenbit med snuset. Som allt snus smakar den vidrigt så det kommer nog att bli en oerhörd succé. Tillverkaren hoppas kunna attrahera traditionella Kalleskonsumenter i de yngre åldrarna.

VARNING 1! Detta är parodi inspirerad av morgonens Meny på SR P1 där dagens vintips lät ungefär likadant. Själv har jag inte något emot vin – ”att konsumeras med moderation” – som sägs efter varje inslag om alkohol i Frankrike. Jag tycker dessutom det är ganska fånigt med de häxprocesser mot rökare som man bedriver i Sverige, detta trots att jag inte är rökare. 

Sämst tycker jag emellertid om dubbelmoral!! Av det skälet tillåter jag mig att skriva om både cigarrer, mat och vin då och då men, ”med moderation”.

Inga kommentarer: