google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Revbenspjäll i tropisk värme google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

lördag 2 juni 2012

Revbenspjäll i tropisk värme


35 grader varmt, vilket känns ganska ovant efter en ganska kall vår. Vi hade bjudit våra amerikanska vänner på minnesafton efter vårt besök hos dom i Boston. Dom skulle prova de revbenspjäll som en granne till dom gett oss receptet på. Det blev en trevlig kväll, men eftersom en av gästerna hade med sig en ganska stor Cohibacigarr åt mig så blev det tillsammans med ett glas lagrad kubansk rom lite mycket av stimulantia för en ickerökare som jag.

Det var emellertid en fantastisk kväll med 22 grader ända till klockan 11 när gästerna gick hem. Jag var ganska trött på morgonen så det var välkommet när vi blev bjudna till några andra vänner på lunch. Vi tog med oss resterna från kvällen innan och kunde koppla av - somliga i poolen, somliga vid sidan om. Dessutom kunde jag skriva den här bloggen.

Recept på torrmarinerade revbenspjäll.

En hel sida revben gnides in med salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver, ingefärspulver, samt cayennepeppar. Lägg köttet i kylen över dagen. Sätt ugnen på 110 grader och stek i långpanna i 2 timmar eller tills köttet lossnar lätt från benen. Ringla olja i botten på långpannan och även över köttet före stekning. Till det äter vi cole-slaw som man kan göras efter smak. Det är gott!!

- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: