google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Det blir inget hjulande i Jul google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

lördag 18 december 2010

Det blir inget hjulande i Jul

Packa och lyfta resväskor, sitta i flygplansstol, obekant säng, duscha genom att kravla upp i ett badkar, kallt ute. Allt detta resulterar med 100% säkerhet i ryggskott varje gång jag kommer till Sverige. Efter några dagar med svinstarka smärtstillande tabletter och att  hålla sig i ständig  rörelse som en annan haj så kan man hoppas på att det går över. Det är smällar man får ta, men något lyftande av barbarn och leka på golvet blir det inte.

Lyckligtvis fanns Landvetter för Säve stängdes lagom till vi skulle landa i går kväll. Snöhinder! Det var ett antal lågprisflyg som fått använda Landvetter på grund av vädret så det gick bra. Annars är det ganska behagligt i Göteborg. Inte särskilt kallt och vackert vitt snötäcke så det går fint att vandra omkring och kurera sin onda rygg bara man inte halkar för då blir det inte kul.

Hjalmar (barnbarnet) är jätteduktig och tränar på att säga saker, vad vet han inte själv. Han tränar också på att gå, vart vet han inte, men det är inget fel på entusiasmen. Han lär sig också att bli en riktig gourmet - allt från inlagd sill till Janssons frestelse går ned med förtjusning.

Nu är det dags för glögg och pepparkakor. Det är min flera år lagrade hemgjorda glögg som har korkats upp - den har sting och är väldigt bra för ryggen - det känner jag tydligt.

Inga kommentarer: