google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Hummerfester i Boston google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

torsdag 21 april 2011

Hummerfester i Boston

I förgår var vi hos min frus brorson och hans familj och åt hummer på svenskt vis. Det var väldigt gott och väldigt trevligt. Han är lärare i percussion vid musikskolan vid Berkley. I går åt vi hummer på amerikanskt vis. Det var en 5 kilos hummer som var stor som en hundvalp. Den räckte till 8 personer. Man kan tro att en så stor hummer skulle vara seg, men det var faktiskt den möraste och saftigaste hummer jag ätit. Det måste vara en annan sorts hummer dom har här än i Sverige.


Härom dagen var vi på konstmuséet och så glaskonstnären Shihuly vilket var väldigt ovanligt och en stor upplevelse. Vi träffade också min frus kusin och hennes dotter och gick på Oyster House vilket är ett klassiskt ställe. Vi hann också med att besöka baren Cheers som stått modell för TV-serien med samma namn.

Vi har också besökt Isabella Gardner Museum som är en privatbostad fylld med konstsamlingar som ägarinnan har samlat under sitt liv och sina resor. Man undrar lite hur hon lyckats köpa antika biktstolar och kyrkbänkar och romanska sarkofager samt massor av konst, däribland ganska många Anders Zorn.

Hon presenteras som en av de mest remarkabla kvinnor som levat i USA. Hennes prestation består i att hon ärvt snuskigt mycket pengar av sin pappa som hon spenderat på att resa och köpa konst som hon efter makens död samlade i ett eget byggt museum. Hon ansågs så enastående för att hon intresserade sig för såväl sport, musik, konst och trädgård. Dock ej som utövare för troligen hade hon väl till och med trädgårdsmästare. Kraven på att vara enastående är olika för olika människor. Muséet var emellertid ganska enastående, men vad kan man inte göra om man har helt obegränsade resurser.

I morgon åker vi buss till New York och det skall bli intressant. Vi har fått ett bra pris på Waldorf Astoria och det skall bli intressant att bo där. Troligen ruinerar vi oss väl på dricksen trots det rimliga rumspriset för där räcker det väl inte med en sketen dollar. Vi har små väskor så vi bär dom upp på rummet själva för säkerhets skull.

Inga kommentarer: