google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Att sitta och lukta på blommorna när dom andra stångas och håller på google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

tisdag 5 oktober 2010

Att sitta och lukta på blommorna när dom andra stångas och håller på

26 grader, ingen vind och klarblå himmel idag. Vi tog tillfället i akt och planerade om vår bouganvilla och en klätterros vi har på terrassen. I morgon skall vi ta bort vår vinranka och sätta dit ett blåregn i stället som får klättra på pergolan. Vinet skänker vi till våra amerikanska vänner som har en liten trädgård så dom kan plantera vinrankan i öppen jord. Det gillar den nog bättre än en kruka. Det var verkligen stekhett på terrassen när vi jobbade och efter jobbet somnade jag i en vilstol för att smälta lunchen.

För drygt en vecka sedan besökte vi våra nätvänner Claes och Eva som hade sin son och dotter på besök samt broder och svägerska och deras dotter. Det var väldigt trevligt att få se deras fina hus och träffa dom alla och dessutom att strosa omkring i den vackra byn Murviel-les-Beziers där dom bor. Det visade sig att brodern och svägerskan hade köpt en gammal bergssmansgård några kilometer från mitt barndomshem i Bergslagen. Det blev mycket kul att prata om. Nog är världen liten.

Vi bestämde härom dagen att vi ville göra något med alla flygmil jag har samlat på mig genom åren så vi beslutade att åka till Hong Kong på någon dryg vecka i november. Hong Kong är verkligen bådas vår favoritstad så det skall bli trevligt att komma tillbaka dit.Det finns verkligen hur mycket som helst att uppleva där.

Jag har ju inte alls flugit med de stora bolagen på några år så det var intressant att se hur de förändrats. Man klagar på RyanAir att allt kostar extra, men jag kan berätta att KLM är inte långt efter. Jag blev ganska förvånad när jag insåg att en plats i första raden med plats för benen kostade 1400 kronor ToR per person och en plats på de första 10 raderna i turistklass kostade det dubbla. Det är alltså en avgift utöver biljettpriset för att få sitta på vissa platser i planet. RyanAirs tankar om toaavgift var nog inte så främmande för branschen ändå.

I övrigt vet man inte om man skall skratta eller gråta åt det man läser i tidningen. Sverigedemokraterna tågar ut ur kyrkan vid Riksdagens öppnande när biskopen talar om alla människors lika värde. Bra programförklaring av SD!!!. Men så har dom Ian som rådgivare också.

Vatikanen protesterar mot att en nobelpristagare i medicin fått priset för arbete inom konstjord befruktning. Nog var det bättre för Katolska kyrkan när man kunde ta till tortyr och bannbullor mot kättare!? Då kunde man muckla med korgossarna i fred utan att bli avslöjade.

Mona Sahlin försöker på alla vis kasta Sverigedemokraterna i famnen på Alliansen, först genom att nominera en motkandidat till talmansposten och sedan genom att neka gör upp med Alliansen om minskning av utskotten. Väldigt ansvarsfullt!? Till och med de egna ruskar på huvudet. Man blir nostalgisk när man tänker på gamla statsmän som Erlander, Palme och Karlsson och deras förhållande till såväl sina motståndare som till landets framtid.

Läs om andra inte särskilt anmärkningsvärda dagar:
Första lunchen på terrassen
En alldeles vanlig dag
Ta seden dit man kommer


Inga kommentarer: