google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: En härlig mellandag google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

tisdag 4 januari 2011

En härlig mellandag

Klockan är 5, solen skiner, det är 10 grader och vindstilla. Man uppskattar verkligen ljuset här nere på vintern. Vi kom just hem från lunch på en av de få öppna restaurangerna i Port Gruissan. Vi åt hel grillad fisk som var väldigt god.  Hamnen är knôkad med båtar som troligen ligger för vila under vintern. Canale de la Robine i Narbonne centrum är också fullparkerad med båtar och pråmar, men där bor många över vintern. Man har just rivit den konstgjorda (plast) skridskobanan på torget i Narbonne så nu får barnen roa sig med andra saker.

Efter lunchen tog vi en lång promenad på stranden i Gruissan, vilket var skönt efter helgernas slöande och skröplighet för min del. Om en stund skall vi gå ned till Collum och Jackie på en drink. I morse hade vi möte hos Hendersons kring en vägg som dom gärna skulle vilja ta upp en öppning i, men deras holländske byggmästare ville gärna diskutera med mig och Collum som är byggare om det fanns några risker med det. Vi kom fram till att det var riskfritt att knacka ned större delen av väggen. Hoppas vi är vänner även efter dom har gjort det.

Det skall bli varmare inför helgen så det kan bli några riktigt fina dagar att vara ute om vi har tur.

Inga kommentarer: