google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Ny flyglinje Beziers - Ängelholm? google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

tisdag 18 januari 2011

Ny flyglinje Beziers - Ängelholm?

Det finns ett gäng svenskar med anknytning till Sydfrankrike som jobbar för att det skall bli en direkt flygförbindelse mellan Ängelholm och Beziers. Som det är idag finns turer till Beziers från Skavsta med RyanAir, men för de flesta i Sydsverige är direktalternativet att flyga från Göteborg till Girona norr om Barcelona. Man försöker därför intressera ett bolag för trafik från Ängelholm.

Berziers är en idealisk destination om man vill besöka Sydfrankrike. Det ligger centralt i Languedoc, nästan exakt mitt emellan Montpellier och Perpignan, varifrån man kan nå såväl Spanien som de sydöstra och sydvästra delarna av Frankrike.

För att få ett underlag för förhandlingar behöver gruppen få en uppskattning av underlaget för en sådan linje. Det är därför värdefullt om alla frankofiler i såväl Frankrike som Sverige ger sitt stöd och uppskattar hur många individturer som dom och deras vänner skulle kunna bidra med till en sådan flyglinje under ett år.

Skicka ett mail till evaclaes@gmail.com

Inga kommentarer: