google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Alla "mina" kvinnor google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

onsdag 14 mars 2012

Alla "mina" kvinnor

Det var den fjärde tretimmars födelsedagslunchen inom några veckor nu. Jag klagar emellertid inte, för det är en väldigt trevlig sed att bjuda varandra på god mat på lokal när man fyller. Man kanske kunde tycka att ens vänner kunde sprida sina födelsedagar lite över året, men det kan man ju inte göra så mycket åt utan att byta vänner.

Dagen lunch avnjöts på Casinot i Port la Nouvelle, där maten alltid är bra trots, eller kanske tack vare, huvudverksamhetens inriktning - inte vet jag? Jag firade min födelsedag där förra året, men då var det full storm och restaurangen fick stänga eftersom man var rädda att fönstren skulle blåsa sönder och havet komma in i matsalen. I år var det emellertid 23 grader varmt och strålande sol så promenaden längs stranden efteråt blev både varm och lång.

Med väldigt få undantag är jag den ende mannen i sällskapet. Det är bara när vi har med någon gästande man utöver det vanliga gängen som jag får lite sällskap av mitt eget kön. När vi var i Casablanca tillsammans härom året tittade männen beundrande på mig som hade råd med fyra hustrur. Damerna kallade mig Shejk Abdullah under hela resan. Inte blir det bättre av att många av våra gäster också är kvinnor, men dom är alla trevliga så jag skall inte klaga.


1 kommentar:

Eva sa...

Ja...födelsedagar hos er är de bästa tänkbara! Även om man inte längtar efter att bli ett år äldre, så vill jag gärna vara med er då!