google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Vattendraken får ett hem google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

lördag 10 juli 2010

Vattendraken får ett hem

Stranden i Gruissan - det är där dom gör salt som kostar skjortan i affärerna i Sverige. Dagen inleddes med glassar serverade i elefanter och papegojor. Sedan blev det bad och sandslott för hela slanten. Vattendraken fick äntligen en värdig borg att bevaka. Mateo badade som en delfin och Emiliano ägnade också lite tid åt bad mellan byggnadsarbetena. Dagen avslutades med tappas och smörgås på samma restaurang. Sedan åkte vi till ostronodlaren och köpte ostron och snäckor för det ville Emiliano prova. Nästa anhalt var Grand Frais där vi köpte mogna mango, jättevattenmelonen, vita persikor och mer aprikoser samt lite kyckling till grillspett.

Väl hemma gjorde vi glass på mangon - fantastiskt gott - fixade morfars potatismos och gjorde grillspett på kycklingen. Ostronöppning var spännande, men det var ungefär så långt det var trevligt. Så värst gott var det inte tyckte Emiliano - men han provade i alla fall.

Vi bevittnade ett drama från terassen. En tornflygare råkade landa i hängrännan och kunde inte lyfta. Under kampen att komma upp damp den ned i stuprännan och nedanför satt kvarterets rödvite kattunge och väntade förhoppningsfullt. Naturens regler är grymma.

Vi skall testa med nattning med videofilm idag. Mateo har lite svårt att somna - han längtar lite efter mamma. Emiliano har däremot redan planerat att komma tillbaka och stanna ett år säger han. Troligen inspirerad av halvsystern Rebecka från USA som bor hos dom för att studera på svenskt universitet.

Jag lutar åt att barnen skall stanna lite längre nästa gång. Då kanske jag kan bli av med den begynnande kalaskulan, för särskilt mycket mat får jag inte i mig under måltiderna och motion blir det gott om.

I morgon är det nog dags för afrikansk safaripark - det blir lite lugnare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er! Ni ser ut att ha det hur härligt som helst. Vi har ändrat våra planer efter vädret, det ser ut att bli lite varmare här i Sverige än i Danmark, så vi cyklar söderut.
Djurparken lär bli ett äventyr.Hoppas att somnandet gick lite snabbare idag. Kram från oss.Sara & Gustavo

Jan Granath sa...

Ha det så trevligt. Sova år ingen höjdare för somliga - Emiliano är förtvivlad eftersom han hålls vaken. Man undrar hur länge en 4-åring kan gå på minimalt med mat och lite sömn på full turbo hela dagen. Vattenmelon är populärt och ger upphov till mycket kissande.
Rapport följer.