google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: 37 grader varmt i afrikansk park google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

söndag 11 juli 2010

37 grader varmt i afrikansk park

Frukost med vattenmelon - vi köpte en 12-kilos i går. Lyckligtvis gick det ner lite flingor och mjölk också. Sedan var det bad i pool hos en vän. Hennes övervänliga hundar skrämde emellertid livet ur Mateo med sitt glada skällande. Att bada i pool var en höjdare för båda. Mateo känner att han har full kontroll med sina armkuddar även på djupt vatten - han njöt verkligen. Emiliano lekte med nyinköpt badring, men när Mateo övertalade honom att simma utan sjönk han och jag fick hoppa i och dra upp honom. Han var ganska skärrad en stund, men var snart i poolen igen. Att han lyckades fånga en spindel och en skabagge vägde emellertid upp det mesta.

Förmiddagens evenemang var emellertid, enligt alla andra lustigkurrar, att jag badade trots kyliga 28 grader i poolen. Är man badkruka så är man. "Det var inte så dj-a misslyckat", som örebroare säger.

Godislunch hemma på sallad med vattenmelon, färska fikon plockade vid poolen samt dito tomater samt aprikoser och kokt skinka. Mateo käkade fikon med förtjusning, men Emiliano ville av någon anledning inte ens smaka på dom. Något med utseendet kanske?

Eftermiddag på afrikanska safariparken i Sigean. Dels finns en del där man åker omkring bland djuren med stängd bil, dels finns det en stor del där man vandrar omkring som i en mer ordinär djurpark. Det är faktiskt ganska intressant och barnen älskar det och Emiliano tog massor av bilder av djuren. Att det kostar nästan 1000 spänn för oss och två barn får man väl tåla när dom är på besök.

Det blev emellertid ganska jobbigt för oss vuxna eftersom det var 37 grader och det är ganska långa sträckor att gå. Mateo verkar emellertid fullständig oberörd av hettan och sprang mesta tiden. Emiliano fann en nästan perfekt påfågelsfjäder och så fick dom köpa några svindyra souvernirer så tillsammans med alla djuren dom såg blev det en höjdarupplevelse.

Kvällen avslutades med skinkpaj på terassen - matlagning är uppenbarligen inte vår starka sida, men mangon till dessert var populär. Nattningen gick utmärkt - dagen tog väl ut sin rätt.

Det lutar åt australisk park i morgon - det blir ännu en varm dag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker att skinkpaj på terassen låter som en förträfflig avslutning på en så innehållsrik dag (eftersom jag veeet att den smakar underbart). Härliga bilder....men jag saknar en....JÅ i poolen! God fortsättning på BB-veckan, önskar Eva som har haft en underbar dag på Orust.