google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Honungsfrossa och mera bad google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

onsdag 14 juli 2010

Honungsfrossa och mera bad

Lugn dag - barnen sov till 10. Efter lång frukost började dagen med att vi åkte och handlade på Intermarche, vilket var kul för barnen. Det blev inte mer den förmiddagen, men så snart man öppnade åkte vi till honungsproducenten där man får smaka på alla slags honung. Vi fick dra barnen från burkarna annars hade dom nog tömt dom så gott tyckte dom att det var.

På eftermiddagen blev det bad hos grannarna som har en jättefin pool och dessutom två kaniner som låter sig beklappas. Väl hemkomna tittade vi på Emilianos bilder från djurparken och sedan kom vår andra kulinariska rehablitering. Färsk pasta med parmesan och hackade tomater åtföljda av kycklingklubbor blev stor succe. Emiliano åt så han höll på att spricka. Även vi gamla hundar lär oss hur man retar gommen hos barnen om vi får träna.

Nu är allt packat, moster Lisa har kontaktats om hemsresan och morgondagens lunch är beställd - pastasallad med kikärtor, oliver, majs, paprika och rester av dagens kyckling. Inte min melodi precis så jag får väl hitta på något annat.

Nog blir det tomt efter de små och nog behöver vi en vilodag när dom rest, men vi ser redan fram emot nästa års besök.

Inga kommentarer: