google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Barnbarn på besök google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

torsdag 8 juli 2010

Barnbarn på besök

Mateo (4) och Emiliano (7) är på besök för första gången utan mamma och pappa. Dom skall stanna en vecka. Idag åket vi till Port La Nouvelle och badade på naturstranden. Först stannade vi vid en affär och köpte alla de utencilier man behöver för stranden när man är 4 och 7. Det var en hellyckad dag ganska länge. Mateo flöt på rygg med sina armkuddar och Emiliano försökte fånga småfisk. När vi skulle åka hem körde jag fast i sanden. Jag körde ut bilen 50 meter längre än alla andra för att slippa gå så långt vid packningen. Det skulle jag inte gjort. Halva stranden försökte hjälpa oss oss och bilen grävde sig ned mer och mer. Bärgning blev sista utvägen. Lite pinsamt var det, men spännande för barnen.

Beställningsmat för kvällen var sallad, kokta musslor och glass. Emiliano älskar musslor, men Mateo var väl lite mer skeptisk. Han höll emellertid god min inför storebror och låtsades gilla dom. Den stora favoriten matmässigt är annars baguette. Jag har aldrig sett barn som kan mala ned sådana mängder baguette på en kväll.

Morgondagen ägnas åt bad i pool hos väninna samt resa till Carcassonne för att gå i alla drakaffärer. Drakar är den senaste vurmen. Till alla gamla damers förskräckelse i kvarteret ägnades kvällen på terrassen åt att öva drakvrål inför morgondagen.

När vi i kväll i blå timmen stod på terrassen och tittade ut över byn och Montagne Noir suckade Emiliano och sa: "Det är så roligt här". Sådant värmer.

De enda som är olyckliga är våra katter - dom är helförskräckta för alla personer under 120 cm. De gömmer sig under sängar, i gardrober och skåp och varhelst dom kan komma undan.

Inga kommentarer: