google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Till och med Blixten McQueen kroknade google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

måndag 12 juli 2010

Till och med Blixten McQueen kroknade

Det blev båttur med elektriska båtar på kanalerna utanför Narbonne istället för Australisk park. Mateo "styrde" båten och jag kom osökt att tänka på Långben på Julafton när han sitter och mumsar på majskolv och någon frågar: "Vem är det som kör?" "Det gör ju jag" svarar han och äter vidare. Mateo påminner inte heller så lite om Lotta på Bråkmakaregatan som kan allt - "utom att åka slalom förstås".

Än roligare än båtturen var nog alla getter i olika åldrar som fanns och som man kunde mata med löv och gräs. Emiliano höll på att bli av med sin fina drakmössa när en lösgående killing bestämde att det var ätbar. Trots 37 grader idag också, så var barnen outtröttliga i sitt matande av getterna.

Lunch tog vi i Narbonne där vi äntligen fann ett pannkaksställe. Pannkakor med citron till förrätt, pannkakor med jordgubbsylt till dessert samt mina pommes frites doppade i Sprite som mellanmål. Barnen påstod bestämt att det var en delikatess. Givetvis provade jag men det blir nog inte stående rätt på vårt bord i fortsättningen. Som avslutning lyckades dom övertala oss att köpa varsin isglasstub. Det var med tvekan vi accepterade något så meningslöst, men vad gör man inte för de små barnbarnen.

Sedan blev det shopping i affärerna med en avstickare för att se på den mer än 2000 år gamla härvagen Via Domitia. Mateo hade oerhörd tur han lyckades hitta full uppsättning Blixten McClean - mössa, boll, tröja och shorts. Emiliano hade mer problem eftersom det är bara drakar som gills, med hajar som möjligt supstitut. Vi hittade emellertid så småningom en tröja med lejon och en med elefant och det accepterades med tvekan.

Hemkomna var faktiskt även Blixten själv lite slak och kunde med nöd ta sig uppför backen från parkeringen. Efter några skivor vattenmelon och ett glas flädersaft så var emellertid krafterna åter och ett par timmar videofilm avnjöts.

Till min oerhörda glädje föll min lammgryta med citron, potatis och morötter båda på läppen och det gick ned som oljat. Desserten blev vattenmelon och mer onyttiga isglassar i plaströr. Man måste ju inte vara nyttig alltid varken som liten eller stor.

I morgon är vi bjudna till grannar att bada i poolen så tänkte vi besöka en honungfabrikant och kanske köpa med något till mamma och pappa.

Inga kommentarer: