google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: En sommar med förväntningar google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

torsdag 30 maj 2013

En sommar med förväntningar


Nu börjar sommaren fyllas så smått – om det nu blir någon i år. Skämt åsido så får vi nog nog av värme vad det lider, men det har varit segt i år. Dom som odlar tidiga frukter, som körsbär, är förtvivlade – de mognar inte utan ramlar av som kart.

Juli är fullsmockad redan nu med våra norska vänner Else och Leif först på plan och dom lappar över med yngsta dottern Johanna med son och man. Så blir det en kort glugg där vi hoppas min före detta doktorand och goda vän Martha från Brasilien dyker upp. Madelaine och Ulf kommer på sitt traditionsenliga besök till oss och sedan kommer äldsta dottern Sara och hennes man ner och lämnar sönerna Mateo och Emiliano hos oss ett par veckor. Själva åker dom på en välbehövlig semester till Paris med TGV. Vi fraktar hem grabbarna på biltåget mellan Narbonne och Hamburg i mitten av augusti och tar sedan Kielfärjan till Göteborg. Det blir ett äventyr för pojkarna.

Pojkarna har beställt besök i Carcassone som vanligt, så vill Emiliano att han och jag tillverkar en täljkniv tillsammans. Han har börjat tälja gubbar i sann Emilanda. Jag får ringa till Sverige och beställa ett lämpligt knivblad. Dessutom har Emiliano lärt sig spela saxofon och är redan riktigt duktig. Kanske en framtida jazzmusiker i familjen?

Väl hemma i Sverige blir det stora touren med besök hos släkt och vänner i Stockholm, Nora och Göteborg. Jag tänkte nog hinna med släktforskardagarna i Köping också, men Noramarken är lite sen för oss i år.
Eventuellt blir det besök hos kusinen i Tyskland på nedvägen med bil genom Europa och kanske även besök hos vänner i Helsingborg om vi nu inte tar Kielfärjan igen.

Vi ser verkligen fram emot att träffa alla i sommar och få turista tillsammans med dom i våra hemtrakter. Det är alltid lika utmanande att välja aktiviteter, men vi tränade ju på sonen David med partner tidigare i år och det blev ju väldigt bra.

Inga kommentarer: