google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Nu är det sommar google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

måndag 6 maj 2013

Nu är det sommar27 grader idag och helt fantastiskt. Vi är upptagna eftersom sonen David med sambo Jessica kommer om några dagar. Det skall bli fantastiskt kul – hoppas bara att vi inte överplanerar i vår entusiasm. 

Naturen är verkligen en blomsterorgie just nu. Vinet har riktigt stora vippor och överallt blommar det vildblommor i alla färger. Framför allt är det intensiva fält och dikesrenar med skarpt röd vallmo som gör en så lycklig. Givetvis åker vi med taket av på bilen och idag har vi till och med haft storputs efter vintern. Det är något viss att tvätta en bil när den blir ren. Allt blir som nytt eftersom vi inte har något salt och inga dubbar som gör att fordonen blir förstörda under vintern här nere.
Luften är kristallklar idag och på väg till affären såg vi de snötäckta Pyrenéerna knivskarpt. Det sägs att det är ända upp till sex meter snö i vissa klyftor och dalar. Ni kan ju tänka er blommande vårängar med snöklädda berg i fonden.

Inte heller stranden skäms för sig. Alla tonvis av drivved och träd från vinterns stormar är bortstädat och de vida sandstränderna är både rena och oändligt långa. I helgen var det knôkat med solbadare och några badade till och med i vattnet. Det är ganska många familjer från Toulouse som söker sig ned till våra trakter på helgerna för att njuta av havet och den lokala maten.

Dagen har bestått av, förutom inköp inför veckans besök och biltvätt, att vi planterat växter på vår terrass. Vi tänkte grilla där ikväll. Resten av tiden fram till vårt besök är vi bjudna till olika vänner så då behöver vi inte bekymra oss om matlagning.

2 kommentarer:

StormPartner sa...

Hej Jan
Hoppas allt är bra! Om några veckor är vi på plats vid franska sydkusten igen Skönt att komma lite off season. Denna gång skall vi kunna hinna med att besöka Leucate och ditt tips om skaldjursrestaurangerna vid Grau de Leucate. Vet du om det är öppet bara helger eller vissa dagar bara? // www.stormpartner.blogspot.com

Jan Granath sa...

Välkommen ned
Jodå det är öppet och full fart hela tiden. När du kommer dit skall du ta andra avfarten, dvs köra över Grouen (kan man säga så) så du kommer in på södra sidan. Det är en upplevelse!!
Med vänlig hälsning,
Jan