google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Languedocs bästa restauranger google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

onsdag 27 juni 2012

Languedocs bästa restauranger


Klockan är 9 på kvällen – det är 27 grader och stilla. Jag sitter på takterrassen och tittar på de svärmar av tornflygare och svalor som jagar mat åt sina nykläckta telningar. Jag hoppas det är fåglar i alla fall och inte drönare utskickade av Google för kartlägga våra levnadsvanor. Hur som helst så är det väldigt skönt – jag har njutit av en handrullad, nästan kolsvart  Macanudo Maduro som jag köpte idag. Min fru tyckte den var dyr - 7 euro för en cigarr, men jag påpekade att den kostade lika mycket som hennes paket Marlborough Light och den räcker dubbelt så länge. Jag röker max en gång per vecka nämligen.  Till rökverket drack jag en Garibaldi – vi fick lära oss i Italien att Campari med apelsinjuice kallas så. Det är bra att dricka något syrligt till cigarr eftersom röken är basisk. Man slipper halsbränna och smaken kommer fram på ett bättre sätt. Min fru ser på fotboll mellan Portugal och Spanien – hon säger att Portugal spelar bra.

På dagarna är det väldigt varmt och när det börjar närma sig 35 grader vill jag inte gärna sitta i solen – då är skuggan trevligare.  Jag har nämligen ingen aktiv önskan att sola mig, men är gärna ute.  

Egentligen vill jag berätta om mitt senaste projekt. Jag har börjat en ny websida där jag beskriver alla bra restauranger vi besökt med vänner i regionen. Det har blivit ganska många under åren och nu vill vi gärna dela med oss av erfarenheterna till semestrande i Frankrike och alla som bor här nere mer permanent.  Sidan heter Best Eating Out in Languedoc och kommer med tiden att bli ganska fyllig. Läs gärna, kommentera och framför allt sprid informationen om sidan till alla frankofiler ni känner.


Här är länken i klartext för säkerhets skull: http://best-eating-out-in-languedoc.blogspot.com/

2 kommentarer:

Anonym sa...

Länken är inte OK!
/Kaj

Jan Granath sa...

Tak för att du påpekar det Kaj!