google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Första dagen på vår Spanienresa google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

torsdag 3 maj 2012

Första dagen på vår Spanienresa

Innan sommaren gäster kommer har vi tänkt ta en liten semester i Spanien inspirerad av Falcones roman Fatimas hand. Första etappen tog oss till Peniscola - 4 timmar från oss vid kusten. Enligt lokala sagesmän är det det andra mest populära turistmålet efter Granada i Spanien. På sommaren ökar folkmängden till 100 000 personer. Tur att vi är här innan säsongen. Ändå drabbades vi av några hundra tyska pensionärer som svärmade uppe i borgen ledda av personer med nummerbrickor på långa stänger för att inte förlora någon av sina deltagare.

Det är vackert i Peniscola - speciellt uppe vid borgen som påminner om en mindre variant av Carcassonne eller kanske Mont St. Michelle. Det blev mycket promenerande och ätande. I Spanien äter man ju lunch och sedan tapas runt 9 på kvällen och middag frampå småtimmarna. Vi tog en liten tappas och en tidigare middag.

Vi hade turen att, bland alla turistfällor, hitta en mycket bra restaurang med trevlig och kunnig betjäning. Den heter Casa Jaime och är en restaurang med matambitioner. Ägaren gav oss också flera goda tips om bra restauranger för resten av resan. Kom ihåg Casa Jaime om ni har vägarna förbi.

Lustigt nog stod vi tidigare på dagen och tittade på menyn för lunchen samtidigt som ett par som visade sig vara svenskar. Eftersom kyparen trodde vi hade sällskap placerade han oss vid samma bord, vilket för svenskar är lite onaturligt. Dom visade sig emellertid var både trevliga och lättpratade så det gick bra.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Peniscola, Spanien

Inga kommentarer: