google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Blogger låg nere - Världen höll andan google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

lördag 14 maj 2011

Blogger låg nere - Världen höll andan

Välförtjänt lunch efter städningen
Bloggosfären har varit i upplösning några dagar. Blogger har klantat sig så det har varit omöjligt att kommunicera av och till sedan i måndags. Idag är det inte bättre - det lär vara en VM-final i någon sport för sverige och då är svenska Internet stendött. Eftersom jag är normalbegåvad har jag slutit mig till att det troligen rör sig om ishockey trots att Sverige fick dalj av Norge för någon vecka sedan. Det känns ganska främmande att tänka på ishockey eftersom vi haft 31 grader idag.

Det är ganska intressant, att från en fransk horisont, gissa varför bloggtrafiken helt plötsligt går ned drastiskt i Sverige - vackert väder, sportevenemang och eurovisionsschlager är vanliga orsaker.

I 31 graders värme har vi städat. Vännen Evas dotter, hennes man och en kollega kommer hit i morgon för att studera viner så det skall vara fint. Dottern Anna och kollegan arbetar på Hooks Herrgård och vill lära sig mer om viner från Corbières. Det blir många vingårdar på några dagar och mycket spottande för att inte bli helt plakat. Vi har bokat in dom på de bästa vingårdarna i området så dom får fullt upp. Dessutom kan ju inte restaurangfolk komma hit utan att besöka någon av våra Michelinkrogar, så det får man väl stå ut med.

I helgen kommer också våra amerikanska vänner tillbaka från Boston och har med sig min nya iPad 2 så det blir spännande. Jag har dessutom beställt en röklåda från Sverige så det blir allehanda gravade och rökta läckerheter till midsommar. Såväl rökning som midsommar är okända njutningar i Frankrike, men vi har lärt dom och fransmännen uppskattar det mycket - speciellt hemkryddad snaps.

Fortfande har jag inte tagit någon bild av det fransmännen kallar tamarind, men det kommer det lovar jag Katariina.

Inga kommentarer: