google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Musik i New Orleans google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

fredag 8 april 2011

Musik i New Orleans


Resan tog lång tid, med många byten, men gick väldigt smidigt. Man får väl ta alla byten med jämnmod när man kan hitta så billiga biljetter med Delta (Air France). Toulouse. Paris, Atlanta, New Orleans, Washington, Boston, Paris och åter till Toulouse kostade drygt 7 000 kronor per person, Jag minns på den tiden jag jobbade och fick betala 6 500 för en ToR-biljett mellan Göteborg och Borlänge - och då fick man inte ens kaffe.

Musikälskare
Mest positivt på resan var Atlantas flygplats där personalen gjort en dygd av nödvändigheten med alla kontroller och tråkiga rutiner och bestämt sig för att vara trevliga och skämta till det. De äldre gentlemännen som slussade fram köerna skämtade och skojade med passagerarna och tulltjänstemannen som tog våra fingeravtryck och fotograferade oss tog sig tid att prata en längre stund om New Orleans och fråga oss om hur det var att bo i Frankrike. Mera sådant på våra flygplatser.

Efter 24 timmar utan sömn gick vi ut och åt lite typisk mat på det klassiska stället Coops. Det blev jambalaya, gamboo och lite annat gott med et utsökta lokala ölsorterna till.

Idag har vi lyssnat till massor av musik. French Quarters Music Festival håller just nu på. Det är en lokal musikfestival, mestadels för den egna befolkningen och allt är gratis. Senare kommer de "riktiga " festivalerna och då är det dyrt att lyssna till musik.

Det är en upplevelse att äta den spännande cajunmaten och möta alla trevliga och gästfia amerikaner som befolkar staden. Det behövs verkligen turister här för att få tillbaka inkomsterna efter den stora katastrofen.

Jag visste det tidigare, men min fru är djupt chockad över alla dessa gigantiskt feta människor man ser överallt. Det måste vara något grundläggande fel på det sätt man äter i USA - och vilket lidande det måste vara att bära omkring på alla dessa kilon i hettan.

Inga kommentarer: