google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Andra etappen på resan genom Sverige google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

onsdag 28 september 2011

Andra etappen på resan genom Sverige


Vätternkräftor, svenska snapsar, Nils Oskars Lager, knäckebröd och Boxholms kryddost. Kan det bli en bättre avslutning på Jönköpingsvistelsen. Ändå hade det serverats isterband med dillstuvad potatis en dag och lammfile en annan så det fanns en del att leva upp till.

Idag har vi träffat bror/svåger med familj och ätit en fantastisk laxpudding på Saltsjöbadens hamnkrog. Kvällens middag med sonen David på trevlig krog i Vasastan var också utsökt god. Kanin på min tallrik och en oxfile som var så mör så man bara kan drömma om det i Frankrike på de andras tallrikar.

Det är verkligen inget problem att få god mat i Sverige bara man håller sig med rätt vänner och släktingar.

I morgon går vi och ser Rosa Taikons utställning på Nordiska Museet innan vi åker till släkten i Nora. Rosa är en gammal vän till familjen sedan vi lärde känna henne på 60-talet genom systern Katarina. Min fru beundrar hennes silverhantverk väldigt mycket.- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: