google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: En halv ko google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

måndag 20 juni 2011

En halv koDet börjar växa upp strandrestauranger längs våra favoritkuster. Narbonne Plage har en riktigt exklusiv med flott restaurang, bar och solstolar att hyra. Nu har det också återkommit en restaurang i Gruissan, som vi just nu provar. Vi började med lunch och jag beställde en entrecote - lättstekt - och fick in en halv ko - 350 g. Den var utsökt, men alldeles för stor.

När vi ätit hyrde vi solstolar som jag just nu sitter i - under parasoll som jag brukar, medan min fru steker sig så så mycket som går. Hon har till och med badat, vilket jag undviker.

Jag läste idag ett resereportage i Expressen från våra trakter. Inte är det mycket som stämmer eller är uppfattat rätt inte. Nu är det ju inte någon människa nu för tiden som bryr sig om vad journalister skriver, men man får ju vara tacksam att inte andra högskoleutbildade yrkesgrupper tar lika lätt på sin uppgift som ofta journalister gör. Samtidigt måste det vara deprimerande att ha ett jobb där ens uppgift är att fylla utrymmet mellan annonserna.
- Posted using BlogPress from my iPad

4 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Läste nog samma "reportage" o blev lika irriterad... Men som sagt det är väl ingen som läser dessa artiklar o tar till sig dem som "fakta" ;)

Eva sa...

Jag kan faktiskt tänka mig en halv ko på restaurangen i Gruissan......(samt köpa med musslor hem) och jag kan tänka mig att hjälpa till att "pressa" i solen, kanske tom bada

Ingrid sa...

Vad heter favoritrestaurangen i Narbonne Plage

Jan Granath sa...

Hej Ingrid
Restaurangen heter l'Oasis och där har vi alltid varit nöjda. De serverar dessutom mat hela dagen, vilket är praktiskt och ovanligt.
Det är inget märkvärdigt ställe, men trevligt och bra service. Min favoriter bland de lätta rättterna är deras carpaccio på biff, men dom har också fina sallader och bra färdiga menyer.
Smaklig måltid