google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Flera chanser till jordens undergång inom de närmaste åren google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

fredag 17 juni 2011

Flera chanser till jordens undergång inom de närmaste åren

Bugarach, Aude
Nu skall jorden gå under igen. Senast det hände var 21 maj i år. Den amerikanske predikanten Harold Camping hade räknat ut det. Nu visade det sig att han hade räknat fel och undergången var uppskjuten till 21 oktober. Den 13 juni drabbades emellertid den 89-årige pastor Camping av en stroke och fick föras till sjukhus. Vi får verkligen hoppas att hans skapare inte kallar hem honom för tidigt utan han få uppleva världens undergång.

Om vi nu skulle klara oss ännu en tid så finns det hopp. Den 21 december 2012 slutar Mayaindiandernas kalender och det betyder, enligt tokstollar över hela världen, att vår sista stund är kommen. Underligt nog är inte alla dessa underliga sekter lyckliga över att få uppleva yttersta dagen och få belöning för sitt rättfärdiga leverne. Dom har därför hittar byn Bugarach som ligger några mil söder om vår lilla by i Aude. Den lär bli skonad från resten av jordens undergång på grund av sina mystiska egenskaper. Byn ligger på ett upp-och-nedvänt berg och personer lär ha upplevt fantastiska kraftfält i dess närhet. Till råga på allt finns grottor av gammalt datum.

Nu vallfärdar sekter från hela världen hit för att bygga bosättningar eller köpa hus i god tid. Fastighetspriserna har skjutit i höjden enormt i området för dessa andliga rörelser har ju gott om pengar. Pastor Campings organisation har exempelvis skramlat ihop 600 miljoner dollar från troende i USA. Myndigheterna i området är oroade eftersom man inte kan veta hur dessa människor reagerar i sin besvikelse om inte resten av oss förintas nästa höst. Man nämner Vaco i USA som varnande exempel.

Vi har ju en del liknande platser nära oss som drar vissa kategorier. All känner väl till Rennes le Château som översvämmas av knepiga typer efter DaVinci koden. Den tidigare ganska pittoreska byn är nu helt förvandlad och butikerna som säljer okulta prylar är helt dominerande. Man ha fått stänga av kyrkogården för att hindra dessa fanatiker tillträde och hindra vad dom nu kunde tänka ta sig för där.

Det kanske kräver en viss förklaring av företeelsen upp-och-nedvänt berg. Vår by Boutenac är känt för sina utsökta viner som kan tacka samma geologiska fenomen för sin speciella kvalitet. Hela högplatån som begränsas av Pyreneerna i söder var en gång havsbotten. När detta område höjde sig skedde förskjutningar som gjorde att de lager av berg som sedimenerats under tusentals år sprack upp och vissa skivor vände sig 90 grader. Det är som en tårta där tårtbiten välter och fyllningen exponeras uppåt istället för från sidan. Vissa stråk av denna fyllning visade sig vara speciellt lämpad för vinodling - bland annat i Boutenac där vi bor. I Bugarach har tydligen en tårtbit hamnat upp-och-ned. I övrigt är det samma typ av kalkstensgrund, med grottor och allt i hela området.

Jag kan inte låta bli att fundera över vad det är för liv man lever när ens största önskan är att domedagen skall komma så alla andra får straffet för att dom tror annorlunda än man gör själv.

Inga kommentarer: