google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: En trevlig mellandag med lite småpyssel google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

måndag 7 februari 2011

En trevlig mellandag med lite småpyssel


Vi köpte med oss ostron från Gruissan igår för att bidra med eftersom vi var bjudna på middag hos grannarna. En av grannarna har just opererat sina ögon för grå starr, vilket var lätt som en plätt sa hon. Lokalbedövning, tio minuters operation och så fick hon åka hem. Samtidigt som dom opererade för starr så passade dom på att operera bort hennes närsynthet, vilket dom gjorde gratis som en liten bonus när dom ändå bökade omkring. Själv behövde hon inte betala något för ingreppet.

Idag har vi gjort marmelad på bittra Sevillaapelsiner så vi har tillräckligt till nästa år. I en del av satsen lyckades jag tjata mig till att hälla i en slurk whiskey - hoppas det blir gott. Min fru och en väninna jobbar i verkstaden med silversmide och själv försöker jag mata in alla dopuppgifter för Ljusnarsbergs socken under 1840 och framåt för att kunna kartlägga de sociala nätverken vid den tiden. Det är sådana tokigheter som vi släktforskare sysslar med.

Annars kan man bara konstatera att "besöksboken" för sommaren börjar fyllas så smått. Det är mycket att passa ihop eftersom vi bara vill ha en familj på besök åt gången för att kunna ägna oss åt dom. Det är mycket roligare då. Det blir lätt lite stökigt annars och så är det svårt med transporterna också. Vår bil är bara fyrsitsig så vi har kommit överens med våra amerikanska vänner att vi tidvis kan byta bil med dom, som har en sådan där "telefonkiosk" med skjutdörrar från Peugeot som är så populära i Frankrike.

Så har jag tittat på några avsnitt av "Solsidan" samt Göteborgvarianten "Gynekologen från Askim". Gud så deprimerande! Troligen är det tänkt som humor och ganska välfunnet, men egentligen är de båda ganska dokumentära. Det är inte utan att man känner igen en del från sitt tidigare liv i Sverige och det gör en ju fundersam och ledsen, men också glad över att vara där man är idag.

Bilden lånad från bloggen: Skapa sin egen lycka

2 kommentarer:

Karin Kloo sa...

Hej!
Köpte för några år sedan apelsinmarmelad med whisky i Paris, och det är den godaste apelsinmarmelad jag ätit, så jag tror du är på rätt spår där ;-)

Jan Granath sa...

Det låter hoppfullt
Jan