google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Canal+ igen google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

söndag 3 april 2016

Canal+ igenHistorien med Canal+ som vi berättat om i tidigare texter har eskalerat sedan sist. Eftersom kravbrev fortsatte komma kontaktade vi konsumentorganisationen UFC i Carcassonne som nu sköter kontakten med Canal+. De har berättat vad som troligen kommer att hända framgent.

Canal+ kommer att vidhålla att vi skall betala för ett år till och om vi inte låter oss skrämmas överlämnar de kravet till en indrivningsfirma som kommer att fortsätta hota oss. Om vi inte viker oss då kommer vi att kallas inför en civil domare som efter att tagit del av fallet kommer att bestämma vem som har rätt. Detta är inte ett brottsmål, bara ett skiljedomsförfarande inför en domare.

Vi har nu gått igenom stadiet med hot från indrivningsfirman, som tydligen tröttnat för nu kommer breven från Canal+ igen. UFC sköter korrespondensen och i senaste brevet vidhöll Canal+ att vi accepterat en förlängning med ett år till ett ”exceptionellt” rabatterat pris, samt att vi fått ett brev om detta som vi inte svarat på. I och med att vi inte svarat har vi passivt godkänt den muntliga överenskommelsen som de menar vi sagt ja till per telefon.

Man har under året påstått att vi fått bekräftelse per mail i juni, per brev i juni och nu har brevet sänts till oss i december året innan. Vi har krävt att åtminstone få en kopia av det brev vi inte fått, vilket de inte uppvisat. UFC säger att såväl påståendet om att alla telefonsamtal är inspelade, som påståendena om att brev skickats troligen är falska. Man använder dessa påståenden mest som skrämsel.

Idag fick vi reda på från vår handläggare på UFC att hon i telefonsamtal med handläggaren på Canal+ i förtroende fått reda på att något bekräftelsebrev aldrig sänt till oss. Handläggaren på Canal+ får emellertid inte tillstå detta, men skall nu fråga sin chef om tillåtelse att erkänna detta misstag och annullera vårt abonnemang. Endera var personen oerfaren i ohederlighet eller också var han helt enkelt en moralisk person som ansåg man skulle tala sanning. Vi får se hur det går. Fortsättning följer.

Sista mars 2016:

Igår fick vi ett brev från Canal+ där man reducerat sitt krav med ett halvt år och krävde oss på 76 euro fram till 1/1 2016. Idag fick vi emellertid ett brev från UFC där vår handläggare meddelade att Canal+ avsäger sig alla krav på oss och inom kort kommer att skicka oss ett brev där vi får instruktioner hur man skall återlämna dekodern. Vi kommer att åka till Carcassonne i veckan och överlämna en blomma plus en god flaska vin från Boutenac till den duktiga handläggaren på UFC.

Jag vill rekommendera alla som bor i Frankrike att bli medlemmar i UFC – det lönar sig om man råkar ut för skurkar som Canal+ som försöker skrämma de som låter skrämma sig.

UFC - L'Union Fédérale des Consommateurs

Inga kommentarer: