google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Trivago - vår hjälp för trevligare resor google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

tisdag 10 augusti 2010

Trivago - vår hjälp för trevligare resor

Den observante kanske har lagt märke till loggan som finns upptill på den här bloggen. Den gör reklam för Trivago. Vi reser ju ganska mycket i närområdet, vilket betyder Frankrike, Spanien och Italien. Några gånger har det blivit Irland och Marocko och Portugal och andra platser lite längre bort står på programmet. I närområdet åker vi bil och bestämmer oss oftast från dag till dag, men när vi skall lite längre blir det lågprisflyg. Om vi skall riktigt långt blir det KLM/Air France där jag fortfarande har en skräldus med flygmil sedan den tid jag flackade runt i jobbet.

Givetvis vill vi bo bra men inte betala hur mycket som helst för rummet. Vår gräns går någonstans vid 1300 kronor per natt för oss båda, men vi letar oftast efter något billigare om det går. Det är där Trivago kommer in. Det är Europas största jämförelsesajt för hotell. Den skiljer sig från andra hotellsajter på så sätt att man inte kan boka något på Trivago. Det är mer som en mäklare som hjälper till att finna bästa pris. När man letar efter hotell på en ort så får man upp en stort antal och får också reda på genom vilka hotellbokningssajter man kan boka hotellet och vilket pris dom har. Säg nu att man hittar ett hotell som säljs genom Booking.com, som är en av de största bokningssajterna. Man kan nu boka hotellet på booking.com, men inte sällan är deras kvot slutsåld. Ofta finns det då rum kvar genom någon av de andra bokningssajterna som Trivago erbjuder. Ibland finns det inga bokningssajter alls. Detta betyder inte att det inte finns några rum. På Trivago får man då telefonnummer eller hemsida direkt till hotellet och kan på så sätt boka sitt rum.

Trivago erbjuder också mängder av recensioner på alla hotell och inte bara det utan dessutom visar man restauranger, sevärdheter och annat nära hotellet med tillhörande recensioner. På Trivago finns också tusentals bilder på hotell och sevärdheter. Det fina med dessa är att dom till skillnad från andra sajter som säljer hotellrum är tagna av gästerna och således inte några reklambilder. Här kan man se hotellens och rummens mest skitiga eller underbara miljöer innan man bokar.

Trivago är också speciell på ett annat sätt. Man kan själv delta i att bygga upp Trivagos kunskapsbas och det får man lite betalt för. I början blir det inte många kronor eftersom det man får göra inte ger så många Trivagomil, men snart stiger man i graderna och får tillåtelse att göra fler saker och poängen skjuter i höjden i rask takt om man är flitig. Reser man mycket och gillar att fotografera och därtill att skriva så kan man ha kul och tjäna några hundralappar i månaden. Nu behöver man ju inte resa så långt - man kan börja med att göra reklam för sin hembygd och för Sverige på Trivago.

Om du är intresserad så skicka mig ett mejl så skickar jag dig en inbjudan. Visserligen kan du bli medlem själv, men min erfarenhet är att det är ganska bra att ha en person att fråga lite i början, speciellt som Trivago Sverige just nu saknar ansvarig för plattformen, vilket ställer till problem för nybörjare. Min mejladress hittar du under min profil på den här sidan.

Om ni är intresserade kan ni exempelvis titta på en turistguide jag skrivit om min gamla hemstad Nora.

Inga kommentarer: