google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Det är trevligt med alla vänner som kommer på besök google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

torsdag 1 oktober 2009

Det är trevligt med alla vänner som kommer på besök

Nu har vi haft en fantastisk vecka med min frus kusin och hennes man från Tyskland. Kusinen utvandrade till Tyskland för 43 år sedan och är etablerad i det tyska samhället. Vi har sporadiskt haft kontakt de senaste åren men det var första gången vi kunde umgås under en längre tid. Vi Hade en jättetrevlig vecka. Vi var flera gånger på stranden eftersom det var omkring 30 grader varmt och, påstod dom som gillar sådant, fantastiskt varmt och skönt i vattnet. Vi hann givetvis med ett antal besök på olika rstauranger och har ätit gott på terrasen varje kväll. Lite shopping har också hunnits med och ett besök i den fantastiska La Cité i Carcassonne.

Nu dröjer det bara några dagar innan ett par vänninnor från Norge anländer och sedan ser vi fram emot att min frus bror och hans dotter kommer hit på en vecka. Efter det får vi besök av vänner från Helsingborg, som är på resa i Frankrike.
Det har varit en händelserik sommar med otalig besök av vänner och släktingar och dessutom ganska mycket resande för oss själva.

Vi ser nu också fram emot att våra amerikanska vänner i byn skall återvända så traditionen med Hamburger-Martini-Friday kan återupptas.

Den stora händelsen under hösten är ändå att det skall anlända ett nytt barnbarn som vi skall inspektera under tre veckor i samband med Julen. Min fru stickar febrilt varje dag allehanda små grejor till den nya failjemedlemmen. Själv är jag helt upptagen med slutarbetet på trappräcket som blir något alldeles extra.

Inga kommentarer: