google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Utflykt till Paris google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

tisdag 5 februari 2008

Utflykt till Paris

Vi var i Paris i helgen. Jag var där och träffade gamla kollegor från olika delar av Europa. Ganska häftigt att resa med TGV som är de supersnabba tågen som man har i Frankrike. Det tog två timmar från Nimes till Paris och det är väl sådär 70 mil så då går det undan. Hela resan tog fyra och en halv timma. Bekvämt var det också.

Det var kallt i Paris och blåsigt. En av dagarna regnade det och var ganska otrevligt. Min fru hade oturen att falla i trappan i tunnelbanan och skada knäet så det blev inte så mycket promenerande som vi tänkt. Knäet verkar ha klarat sig utan allvarligare skador som tur är.

Som så ofta i Frankrike är maten det man minns bäst även om det är lite väl dyrt i Paris jämfört med nere i våra trakter. Vi fick rekommendationer av våra vänner att gå på restaurang Le Tastevin som ligger på Ile Saint Louis vid Notre Dame. Adressen är 46 Rue St Louis en L’Ile. Det är en intim restaurang med utsökt mat och vin. Vid bordet bredvid satt ett stort gäng svenska damer som visade sig var ett gäng konstnärer som var medlemmar av den kvinnliga kulturföreningen Swea som var ute och hade trevligt. Herman Lindqvist tittade in under kvällen och bytte några ord med sin hustru som är en av Sweorna.

Vi hittade den trevliga lilla gatan Rue Mouffetard som hade många trevliga butiker och restauranger. Likaså tittade vi på det gamla judiska området Le Marais som hade fina gamla och småskaliga miljöer och givetvis butiker och restauranger.

Innan vi åkte hem gick vi och åt riktigt gott kött på en restaurangkedja som passade både för barn och vuxna. Håll utkik efter Hippopotamus som betyder flodhäst. Fantastiskt gott kött till rimliga priser.
Vi såg en kul grej i Paris – cykelautomater där man kunde hyra en cykel genom att dra sitt kreditkort, göra loss cykeln och trampa iväg. När man kommer tillbaka räknas det av hur länge man lånat den. Ingen kommer väl på tanken att stjäla en cykel när man fått lämna sina kortuppgifter, men det gäller att hålla reda på den så ingen annan tar den för då blir det väl dyrt.
Nu är vi hemma igen och vår hantverkare har börjat arbeta på vinkällaren. Skönt att vara tillbaka i värmen – idag har det varit riktigt härligt och Mimosan blommar.

Inga kommentarer: