google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: En alldeles vanlig dag google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

fredag 19 oktober 2007

En alldeles vanlig dag

Idag har det varit en bra dag. Jag gick upp ganska tidigt och fortsatte att bygga på vår pergola på terrassen. Om jag får säga det själv blir den riktigt bra. Jag bygger den av cederträ – ett träslag som jag aldrig använt förut. Det är lustigt att det kan vara så motståndskraftigt eftersom det är ganska lätt, porröst och verkar ta åt sig väta ganska lätt. Vår vän snickaren säger emellertid att det klarar alla väder utan att man ens behöver behandla det. Vi har köpt en ganska kraftig vinranka som vi tänkte skulle klänga på pergolan och ge lite skugga när vi äter frukost eller lunch.

Klockan ett var vi bjudna till våra nya amerikanska vänner Jan och Tom som köpt två hus bredvid varandra som dom renoverar (Jan är faktiskt ett kvinnonamn i USA). Tom hade lagat en fantastisk indisk middag som var bättre än man får på de flesta restauranger. Vi satt i deras trädgård och som sig bör i Frankrike blev det en lunch på så där fyra timmar – jättetrevligt!

När vi kom hem kom våra grannar in med en nylagad soppa till oss. Eftersom dom hört att vi arbetade på huset antog dom att vi inte var så upplagda för att laga mat. Så ikväll blir det soppa och ett glas vin när lunchen har sjunkit undan.

Det är fortfarande varmt och skönt på dagarna men morgnarna kan vara lite kyliga med temperatur ned mot 15-16º, men det kan man ju stå ut med när det blir jättevarmt och skönt så snart solen har skingrat morgondiset.

Inga kommentarer: