google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Lunch på balkongen i solen google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

torsdag 25 februari 2010

Lunch på balkongen i solen

Idag var det massor av folk på marknaden. Solen stekte och det var 18 grader varmt. Människor har en ny lyster i ansiktet och stånden börjar fyllas av färska grönsaker. De små färska kronärtskockorna som fransmännen äter råa med lite vinägrette, jordärtskockor som är stora som potatisar, färsk grön sparris, enorma buntar mimosa, jordgubbar och mycket annat lockar en att köpa. Det blev ett par stora buntar sparris för 5 Euro samt två gigantiska buntar mimosa för 2 Euro, samt naturligtvis apelsiner och lite annat smått och gott.

När vi kom hem öppnade vi en flaska moselvin vi fått av våra fransk-tyska vänner kokade sparrisen, delade ett paket parmaskinka, rev över lite parmesanost, la på en klick smör och gick upp på terassen och åt vår lunch. Vi njöt i värmen och katterna var helt till sig över att kunna ligga och sola. En stor vårtoalette i solen gjorde dom också, så nu är allt slickat ända ut i yttersta svansspetsen.

Hjalmar hade en högtidsstund i går när han lyckades finna en stor vinterslö gräshoppa på terassen som han kunde jaga runt en stund innan han under njutningsfullt knastrande åt upp den. Nog var det synd om gräshoppan, men det brydde sig inte Hjalmar så mycket om.

Min internetkurs i släktforskning har fått goda omdömen från personer jag sätter värde på. Jag säger som en gammal kollega: "Man inser inte vad man åstadkommit förrän man försöker få det ogjort". Den här gången gick det tydligen bra i alla fall och kursen har börjat sälja ganska bra.

Om du har någon du vill ge en present som är lite ovanlig så passa på nu när priset är introduktionslåga 195 kronor.

Inga kommentarer: