I år valde vi den restaurang i Narbonne som vi gillar bäst - Le Petit Comptoir. De har ett kök mitt emellan modern gastronomi och traditionellt kök och det passar alla. Det blev en avsmakningsmeny med 6 rätter som alla var perfekta. Det började med en liten soppa på endiver och foie gras tätt följt av pilgrimsmusslor på en bädd av mjukkokta strimlor av selleri med tryffel i en bechamel. Sedan fick vi lättstekt foie gras med en väldigt god kål- och morotsanrättning. Fiskrätten var en gös kokt i rödvin, med en bit rökt fläsk och svartrot till och sedan fick vi en anrättning med rosastekt lammkött. Avslutningen blev en osttallrik och sedan en variation på tiramisu formad som en korg av vit choklad, med handtag av mörk choklad och smaksatt med citron. Mycket fantasifullt och gott. Det där blev visst 7 rätter om man räknar. Med två flaskor vin och kaffe gick hela kalaset på 280 euro för fem personer. Det är emellertid bra utdelning på pengarna för om man bjuder på det på sin egen födelsedag kan man ju kassera in fyra ytterligare sådana middagar när de andra fyller år.
Sidor
▼
onsdag 25 januari 2012
En så'n födelsedag
I år valde vi den restaurang i Narbonne som vi gillar bäst - Le Petit Comptoir. De har ett kök mitt emellan modern gastronomi och traditionellt kök och det passar alla. Det blev en avsmakningsmeny med 6 rätter som alla var perfekta. Det började med en liten soppa på endiver och foie gras tätt följt av pilgrimsmusslor på en bädd av mjukkokta strimlor av selleri med tryffel i en bechamel. Sedan fick vi lättstekt foie gras med en väldigt god kål- och morotsanrättning. Fiskrätten var en gös kokt i rödvin, med en bit rökt fläsk och svartrot till och sedan fick vi en anrättning med rosastekt lammkött. Avslutningen blev en osttallrik och sedan en variation på tiramisu formad som en korg av vit choklad, med handtag av mörk choklad och smaksatt med citron. Mycket fantasifullt och gott. Det där blev visst 7 rätter om man räknar. Med två flaskor vin och kaffe gick hela kalaset på 280 euro för fem personer. Det är emellertid bra utdelning på pengarna för om man bjuder på det på sin egen födelsedag kan man ju kassera in fyra ytterligare sådana middagar när de andra fyller år.
Jag sjöng ju i morse!:) tillsammans med den här fantastiska maten och vädret måste det ju ha blivit en helt underbar dag. Än en gång många Grattis! Jag längtar verkligen...och snart är det dags.
SvaraRaderaOj vad ni har det bra! Vädret här på Chalmers är utpräglat kyligt, vi håller oss varma med att skriva ansökningar, och till råga på allt är det blött och kallt just nu i grekiska övärlden. Och de flesta tavernorna vinterstängda ...
SvaraRaderaHej Jan
SvaraRaderaKul att höra av dig även om du har det kyligt. Våren kommer väl både till Göteborg och den grekiska övärlden. Lycka till med jagandet efter forskningens nödtorft.
Mvh
JÅ